You have no items in your shopping cart.

10 saveta za opremanje sobe za novorođenče

Opremanje sobe za vašu bebu može biti zabavno i korisno iskustvo, ali i pomalo zastrašujuće, pogotovo ako ne znate odakle da počnete - osećate se preopterećeno? Odvojite trenutak da se naoružate ovim korisnim savetima za opremanje sobe za bebu i bićete ubrzo spremni za posete prodavnicama!

Izaberite poseban stil ili temu

Iako nije apsolutno neophodno ograničiti se na samo jedan koncept, odabir određene ideje će vam pomoći da suzite fokus i kreirate lepši izgled. Lakše je reći nego učiniti, zar ne? Evo tajne - pronađite jedan komad nameštaja koji apsolutno volite i neka to bude vaš „centralni komad“. Prilagodite sve ostalo njemu, boje, temu, raspoloženje!

Izaberite tkanine pre boje zidova

Nema ničeg goreg nego da konačno pronađete savršene zavese ili dečiju posteljinu svojih snova i otkrijete da se šema boja ne uklapa sa bojom zidova. Definitivno je lakše prvo odabrati tkanine, a zatim kupiti farbu koja će se slagati.

Ne morate slediti polne stereotipe

Devojčice ne moraju biti unesene u zemlju princeza, a dečaci ne moraju biti okruženi košarkaškim loptama i plavom bojom. Oni su samo bebe. Njihova interesovanja se svode na mleko, spavanje i maženje. Boja na zidovima je uglavnom za vas, zato odaberite ono što se vama sviđa. Da li želite boju lavande za svog dečaka? Sivu za devojčicu? Samo napred!

Ukrasite plafon

Bebe dosta vremena provode na leđima. Zašto ne biste svom mališanu dali nešto o čemu može da razmišlja? Razmislite o oslikavanju plafona umirujućom bojom ili poboljšanju teme sobe nekim nalepnicama. Dodavanje ventilatora na plafon uneće mnoštvo zabave, korisnosti i dekora radi spajanja sobe. Takođe će činiti da vašoj bebi bude prijatno i udobno.

Napravite raspored pametno

Postarajte se da sve što vam je potrebno bude nadomak stola za presvlačenje. Poslednje što želite je da se odmaknete od bebe i rizikujete da se otkotrlja jer morate uzeti nešto čisto da biste rešili... situaciju u peleni. Takođe, izbegavajte nered! Nosićete bebu tamo-ovamo usred noći, a pogrešno postavljena stolica (ili igračka, plišani meda, knjiga itd.) vas može saplesti kad to najmanje očekujete.

Napravite sanitarnu stanicu

Neka vaša soba za bebe bude bez mikroba tako što ćete u njoj držati sanitarne potrepštine spremne za upotrebu. Na sto za presvlačenje postavite antibakterijski gel i papirne ubruse da biste sprečili kontaminaciju površina i svakodnevno brišite često korišćene površine antibakterijskim maramicama. Takođe bi trebalo da imate plan za prljavu pelenu i jako zaprljanu odeću.

Vaš mališan će rasti

Kada birate nameštaj za bebinu sobu, razmišljajte dugoročno. Beba je mala, krevetac sada može izgledati simpatično, ali da li ste ostavili dovoljno prostora da ga kasnije zamenite za krevet koji će odgovarati vašem trogodišnjaku? Nema mesta i za samostalni sto za presvlačenje i za ormar? Imaćete više koristi od ormara na duži rok. Ako razmišljate unapred, pobrinućete se da najbolje iskoristite svoj novac i svoj prostor.


Nemojte se plašiti mraka.

Pobrinite se da osvetljenje u bebinoj sobi može oponašati noć bilo kada. To znači da je dovoljna teška zavesa ili prozorska senka da lažirate mrak kad je vreme za dremanje tokom dana. Ovo će pomoći bebi da spava duže i ugodnije. Ono što je još važnije, sprečiće da soba postane previše vruće tokom dana, posebno leti.

Ne punite krevetić stvari koje vam nisu potrebne

Možda vam je primamljivo da dečiji krevetić ukrasite jastucima poput oblaka i plišanim igračkama, ali potrebna vam je samo jedna takva stvar. Držite se posteljine sa lepom šarom i odaberite jednu igračku koja vam se stvarno sviđa, a nadamo se da će i vašoj bebi. Plišane igračke DooDoo odličan su izbor jer su super meke i udobne, a unutar njih je skriven audio uređaj. One odmah osete plač i puštaju umirujuće zvukove koji nalikuju onima materici, kako bi umirili bebu.

Ne čekajte poslednji minut

Pobrinite se da projekat vaše sobe za bebu bude pokrenut na vreme, tako da će biti dovoljno vremena za provetravanje novog nameštaja i sveže ofarbanih prostora. Blagovremeni početak će takođe sprečiti da dođe do stresa i obezbediti vam dovoljno energije da završite posao.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse