You have no items in your shopping cart.

Zašto bi trebalo da ohrabrujete samostalnu igru svoje bebe

Kao roditelju, verovatno vam je teško da odolite svojoj bebi. Ali koliko god želeli da provedete ceo dan golicajući taj mali trbuh i igrajući se sa svojom bebom, pružajući joj nadgledano "samostalno vreme", činite joj dobro. U nastavku vam predstavljamo nekoliko dokaza zbog čega treba podsticati nezavisnu igru i kako to učiniti.

Unapređivanje njihovog osećaja nezavisnosti

Danas - da, mogu dobiti tu igračku za sebe. Sutra - da, dovoljno sam samouveren da se mogu založiti za sebe u životu. Možda se čini kao drastično poređenje, ali samopouzdanje se ne pojavljuje magično preko noći. Njega treba negovati malim aktivnostima u ranom dobu.

Učenje I razvoj

Vaša beba će to videti kao vreme za igru, ali uz prave aktivnosti, može se puno toga naučiti i razviti. Potražite igračke koje pomažu u razvoju motoričkih veština i podstiču logičko razmišljanje. Promovišući samostalnost, negujete maštu, rešavanje problema i kreativnost kod svog deteta.

Odvojite vreme za sebe

Igrati se sa svojom mališanom, čitati mu i smejati se sa njim je definitivno neprocenjivo. Međutim, znati da je vaša beba zadovoljna na jednom mestu dok vi nekoliko minuta radite nešto drugo je isto odlično. Bez obzira da li provodite to vreme kuvajući, vežbajući ili uživajući uz šoljicu kafe, trebalo bi da možete to bez brige i osećaja krivice. Da biste to učinili, sve što vam je oboma potrebno je vežba i nekoliko zabavnih alata.

Ne treba im baš sve

Sve je zanimljivo kada ste beba i tek počnete da posmatrate i istražujete svet oko sebe. Znači, vašem detetu ne treba puno da bi se zabavilo. Studije pokazuju da se deca duže igraju i sa više koncentracije kada im se daje manje igračaka. Okruženje koje podstiče učenje, poput stacionarnih aktivnosti, može bebama pružiti obilje zabave i držati ih usredsređene duže od 2 minuta. Kako napreduju, možete podstaći još otkrivanja igara kroz knjige, blokove, slagalice,…

Zabava na jednom mestu

Bebe uzrasta od šest do 12 meseci su poput malih naučnika, stalno istražuju svoje okruženje i testiraju uzrok i posledicu. Najbolji način da započnete negovanje samostalne igre vaše bebe je na sigurnom i bezbednom mestu. Portaplay centar za aktivnosti pružiće bebi gomilu stvari koje treba da istraži - teksturu, pokrete, vidike i zvukove. To će podstaći vašeg mališana da vežba koordinaciju oka i ruku i hvatanje. Ono što je sjajno u Oribelovom Portaplay centru aktivnosti jeste da traje duže jer se transformiše u sto za igranje mališana.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse