Zaštita podataka

Vebsajt www.minime.si upotrebljava kolačiće kako bi obezbedio kvalitetne online usluge, analizu korišćenja, sistema reklama i funkcionalnosti, koje bez kolačića ne bi mogao da ponudi.

Šta su kolačići?

Internet kolačići su datoteke, koje se sačuvaju na računare posetioca vebstranica, preko kojih izmedju ostalog, prepoznamo posetioce, koji su već bili na stranici. Uz pomoć kolačića pravimo onlajn reklamne kampanje, provodimo analize posetioca stranice, čuvamo lična podešavanja, lozinke itd. Njihovo čuvanje je pod potpunom kontrolom korisnika, jer može ograničiti ili onemogućiti korišćenje kolačića u pretraživaču, koji koristi.

Zašto su kolačići potrebni?

Kolačići su ključni za pružanje onlajn korisničke usluge. Najčešće funkcije elektronskog poslovanja (na primer, dodavanje proizvoda u korpu, plaćanje, upisivanje adrese za dostavu porudžbine) ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između veb korisnika i sajta je mnogo brža i jednostavnija zahvaljujući kolačićima. Uz njihovu pomoć sajt zapamti preference i iskustvo korisnika, tako uštedi vreme i korišćenje sajtova je efikasnije i prijatnije.

Upotreba kolačića na našem vebsajtu:

Većina veb sajtova koristi kolačiće, jer pružaju pogodan način održavanja svežine i sadržaja koji je u skladu sa interesima i preferencama onlajn korisnika. Na osnovu statističkih podataka o posetama veb stranica, koje omogućavaju kolačići, menadžeri sajtova mogu oceniti efikasnost dizajna svog veb sajta, kao i relevantnost vrste i broja oglasa, koje korisnicima nude na svojim veb stranicama. Za ovu svrhu koristimo alatku Google Analytics, o kojoj možete više pročitati ovde.

Obavezni kolačići:

Analitički kolačići:

Reklamni kolačiči:

Kolačići socijalnih mreža:

Kako upravljati i kontrolisati kolačiće?

Podešavanja za kolačiće možete konrtrolisati i menjati u vašem internet pretraživaču. U nastavku su najčešće korišćeni internet pretraživači i linkovi, gde ćete naći uputstva za upravljanje kolačićima u svakom pretraživaču.