You have no items in your shopping cart.

Kako kuvati sa bebom u kući

Dolazak sa novorođenčetom iz bolnice je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu majke. Ovo malo biće je sada u centru pažnje. Sve, uključujući svakodnevno kuvanje, mora se prilagoditi potrebama vašeg deteta. Priprema celovitog obroka može oduzeti mnogo vremena, a ponekad se čini i nemogućom misijom.

Sledeći saveti će vam, nadamo se, pomoći da pripremite odlične obroke dok brinete o svojoj bebi, pa čak i da odvojite malo vremena za sebe.

1. Donesite bebu u kuhinju.

Ako je beba nemirna kad niste u blizini, jednostavno je donesite u kuhinju. Na taj način možete kuvati, razgovarati sa njom i paziti je, bez trčanja po kući svaki put kada čujete plač ili šum. Obrok ćete takođe pripremiti brže jer nećete morati da isključujete šporet.

2. Neka vam pomognu ostali članovi porodice.

Vaši roditelji, partner i starija deca mogu biti od velike pomoći. Možete pripremiti obrok dok neko drugi gleda i zabavlja bebu. Ili neko drugi može preuzeti kuvanje dok provodite vreme sa bebom.

3. Dajte bebi grickalice.

Ako je beba dovoljno stara da jede čvrstu hranu, možete je staviti u stolicu za hranjenje i dati joj grickalice dok kuvate. Ovo će je okupirati neko vreme i neće biti nestrpljiva.

4. Pripremite veće količine hrane za kasnije.

Možete praviti zdrave obroke iako nisu uvek sveži iz rerne. Kuvajte veće količine hrane kad imate vremena i jednostavno zamrznite višak ili ostavite neki dan u frižideru za naredni dan. Doći će dani kada ćete biti veoma zahvalni na ovom „triku“.

5. Planirajte unapred.

Ako imate poteškoća sa smišljanjem šta da kuvate svaki dan, izrada plana za celu nedelju unapred može biti od pomoći. Zapišite u beleške šta vam treba za određena jela i kupite sve sastojke odjednom. Ovo će vam uštedeti puno vremena.

6. Rasporedite kuvanje.

Obroci se ne moraju pripremati odjednom. Ako nemate puno vremena na raspolaganju, lakše je podeliti pripremu hrane na manje korake, kao što su ljuštenje povrća, mariniranje, postavljanje vode da ključa. Kada radite malo pomalo, čini se da kuvanje ne oduzima mnogo vremena.

7. Stavite bebu u stolicu za hranjenje.

Kada beba počne da puzi i penje se, morate biti posebno oprezni. Staklene predmete, fioke i oštre predmete je potrebno odstraniti iz dometa bebe zbog njene sigurnosti. Kada kuvate, ne možete stalno da pazite na svoje dete - vreme provedeno u stolici za hranjenje može biti zabavno, posebno ako bebi date nešto što bi joj odvratilo pažnju.

Ustanovili smo da je jedna od stvari koje vam sigurno mogu pomoći u svakodnevnom kuvanju je visoka stolica za hranjenje. Ako još niste pronašli savršenu, kliknite ovde i pogledajte Oribelovu Cocoon stolicu za hranjenje. Udobna je, sklopiva, jednostavna za čišćenje i ima tri podesiva položaja. Sa Cocoon stolicom, vaša beba će uvek biti na sigurnom i u vašoj blizini.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse