You have no items in your shopping cart.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine stolice za hranjenje?

Negde izmedju četvrtog i šestog meseca dodje vreme, kad bebi osim mleka ponudimo prvu kašicu. Tada mame počnu aktivno da traže i kupuju najbolju stolicu za hranjenje, u kojoj će se beba osećati sigurno i udobno, i u kojoj će hranjenje biti jednostavno. Brzo ćete videti, da je ponuda ogromna i pojavi se problem - kako izabrati i šta je bitno? Stolice za hranjenje mogu se puno razlikovati jedna od druge i izbor nije lak. Zbog toga smo izabrali za vas najbitnije stvari, koje roditelji ocenjuju kad biraju stolicu.

 

Nekoliko najvažnijih karakteristika, na koje roditelji gledaju kad biraju stolicu:

  • Podesiva visina: za ovu funkciju će vam posebno biti zahvalna vaša ledja, jer to znači bolja pozicija stajanja za vreme hranjenja.

 

  • Podesiv naklon: to je naročito važno u prvim mesecima, dok većina beba još ne sedi samostalno, a već se počinje sa uvodjenjem guste hrane. Ako stolicu  stavite u ležeći položaj, možete je upotrebiti i kao praktično ležište za novorodjenče!

 

  • Poslužavnik na magnet: Važno je da poslužavnik možete da skinete, jer ga morate više puta dnevno očistiti. Neke inovativne stolice za hranjenje, koje su trenutno na tržištu imaju i poslužavnik na magnet, što omogućava jednostavno i brzo čišćenje.

 

  • Mekana podloga: pobrinite se da je udobno. Bebi mora biti najudobnije moguće za vreme hranjenja, jer će to uticati na uspešno hranjenje. Sedište mora biti tapacirano sa pravim naklonom i naravno dete mora da se oseća stabilno i sigurno.

 

  • Lako čišćenje sedišta: pamuk i slični materijali izgledaju super, ali su jako nepraktični za čišćenje. Najbolje su se pokazali takvi materijali, sa kojih možete hranu obrisati sa vlažnom maramicom.

 

  • Kopčanje: sigurnost mora biti na prvom mestu, jer deca se brzo iskobeljaju iz stolica, koje su često visoke, i u slučaju pada mogu se ozbiljno povrediti.

 

  • Točkići: posebno dobro dodju kad morate nešto da odradite u kuhinji, pa najmladji član porodice ne želi da se odvoji od vas ni na metar. Tako možete zajedno da radite, bez brige da dete odluta.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse