You have no items in your shopping cart.

Sadržaji, preporuke i savjete s obzirom na period vaše trudnoće:

Saveti za prvo kupanje bebe

Kad prvi put primimo u ruke bespomoćno biće, prvih par dana smo malo izgubljeni. Kako bebu držati, uhvatiti, pobrinuti se za udobnost i sigurnost? Za vreme prvog kupanja je to sve još gore, jer osim svega toga moramo još da mislimo i na temperaturu vode i najverovatnije još i kontrolisati dobijanje na težini.

 

Sigurnije, udobnije i zabavnije sa kadicom Aquascale!

Kadica Aquascale je dizajnirana specijalno da vam olakša takve zadatke i pomogne, kako bi kupanje bila večernja zabava, ne obaveza! Uz pomoć ugradjenog termometra možete stalno kontrolisati temperaturu vode, bez staromodne provere sa laktovima, istovremeno na digitalnom ekranu vidite tačnu težinu bebe.

Kako započeti prvo kupanje?

Posebno pratite savete patronažne sestre, koja će vam reći, da bebu prvi put treba okupati tek kad mu odpadne pupčana vrpca i ranica se kompletno izleči. Onda pripremite kadicu, u koji po želji možete sipati par kapljica ulja za bebe, spremite veću pelenu, tvrdi sapun i peškirić. Ukoliko je u prostoru malo hladnije, savetujemo da pola sata pre kupanja pojačate grejanje ili uključite grejalicu.

Sipajte vodu 37 stepeni i u nju nežno i postepeno stavite bebu zavijenu u pelenu, i počnite kupanje. Ne zaboravite na sigurnost koja je bez obzira na optimalni oblik Aquascale kadice uvek na prvom mestu – dete nikad ne ostavljajte bez nadzora!

Posle kupanja bebu odmah zavijte u mekan peškir sa kapuljačom, dobro obrišite (posebno izmedju prstiju, ispod pazduha, izmedju borica...) i po želji namažite sa sredstvom za negu, zatim obucite u toplu pidžamicu sa stopalima i stavite bebi kapicu.

Većina beba obožava kupanje, zato je dobro da ih dodatno stimulišete kod uvodjenja večernje rutine i sata za spavanje!

Instagram