You have no items in your shopping cart.

5 grešaka kod kupanja novorođenčadi

Kada se pripremamo na prvo kupanje bebe, za savet se obično obratimo patronažnoj sestri, koja nas je posetila već u prvih par dana života bebe. Postoji nekoliko trikova, koji mogu da učine kupanje još prijatnijim kako za vas, tako i za bebu, i promene večernju rutinu u zabavu za celu porodicu!

Česte greške, koje roditelji prave tokom prvog kupanja:

Prehladna soba i prostor

To važi za prostor, gde se beba kupa i gde se povija (ako nisu zajedno), jer hladnoća može da bude uzrok negativnog osećanja i grčevitog plača bebe, zato stalno kontrolišite temperaturu.

Prebrzo spuštanje u vodu  

Predlažemo da bebu zavijete u nežnu tetra pelenu i postepeno spustite u vodu. Tokom kupanja će vam dobro doći kao krpica za umivanje, a bebi će da ublaži šok kod prvog kontakta sa vodom.

 

Slaba kontrola

Teško možemo sebi da predstavimo, da tako male i bespomoćne kuglice mogu da budu tako pokretne baš u pogrešnom trenutku – zato je potrebno biti posebno oprezan svo vreme kupanja. Brzo može da se desi, da beba proguta vodu ili se za trenutak  čak cela potopi, zato prvo pravilo kupanja je da bebu nikad ne spuštate u vodu bez nadzora! Možete sebi da pomognete sa uložkom za novorođenčad, koji ima baš tu namenu.

Kupanje agresivnim sapunima

Za nežnu bebinu kožu mnogi sapuni sa oznakom baby mogu da budu agresivni, zato se uglavnom priporučuje šamponiranje samo jednom nedeljno to jest po potrebi, a ostalim danima samo kupanje vodom.  Za očuvanje PH vrednosti i sprečavanje isušenosti kože možete posle kupanja upotrebiti i bademovo ulje, koje će kožu lepo nahraniti i ovlažiti.

 

Loše brisanje

Jako je bitno, da temeljno obrišemo sve prevoje i rupice izmedju prstiju na nogama, jer je to pogodno mesto za bakterije. Ako je teško dostupno za peškir, možete upotrebiti vatne tampone, koji će osušiti i teško dostupna mesta.

 

Kupanje bebe je svakako jedan od najlepših zadataka i posebnih trenutaka, koje delimo sa svojom bebom, ali je istovremeno i jako odgovorno.  Kako bi kupanje bilo što bezbednije, udobnije i opuštenije morate se pobrinuti upravo vi. Baš zbog toga su u firmi Baby Patent razvili revolucionarnu dečiju kadicu AquaScale, koja udružuje 3 u 1: ergonomsko dizajniranu kadicu, termometar za vodu i vagu. Pogledaj više ovde.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse