You have no items in your shopping cart.

5 ideja za još opušteniji odmor sa bebom

Odmor sa bebom je svakako nešto posebno, ali istovremeno je i često stresno za novopečene roditelje, jer ne znaju tačno, šta da očekuju. Obično to izgleda tako, da je auto natovaren, kao da na odmor ide najmanje šestočlana porodica. Koferi su nabijeni sa rezervnom odećom, portiklama, pelenama i hiljadom drugih stvari, gepek puca po šavovima zbog kolica, korpe ili sportskog dela, možda čak i zbog prenosivog krevetca...

Ako vas je samo od čitanja teksta gore zabolela glava, da vas smirimo, pripremili smo 5 ideja, kako bi vaš odmor biti opušteniji i sa što manje stresa.

 

Izaberite optimalno vreme putovanja u odnosu na bebin ritam

Ako ste jedni od onih srećnika, kojima beba većinu vremena mirno prespava u autu, onda nemate potrebe da se previše brinete o vremenu putovanja. Jako često roditelji imaju probleme po tom pitanju, jer beba posle nekog vremena postane nemirna i ne želi više da se vozi. Jedna od mogućih rešenja, je da put prilagodite ritmu bebi i izaberete vreme, kad ona obično spava. U krajnjoj liniji uvek možete putovati noću, kada je mnogo manje različitih smetnji iz okoline.

 

Pojednostavite pripremanje hrane

Ako idete na odmor sa bebom, koju samo dojite, onda nemate nikakve brige oko toga. Ako je beba već počela da jede gustu hranu, onda je najpraktičnije poneti sa sobom prenosno kuvalo na paru, u kom bilo gde i praktično bilo kad spremite topao i zdrav obrok za vaše dete, po potrebi i ispasirate u aparatu. Na taj način nećete imati nikakvih briga i nećete morati da gubite vreme na planiranje prehrane.

 

Odeća za bebu, koju možete ručno prati

Kada novopečeni roditelji spakuju stvari za bebu, tek onda shvate da su uzeli odeće skoro isto, kao i za sebe iza partnera zajedno. Naravno da je potrebno poneti stvari u dovoljnim količinama, ali ne zaboravite da uvek možete i jednostavno oprati neke stvari na destinaciji, kao što su odeća i platnene pelene.

 

Ponesite sa sobom mini apoteku

Kada putujete sa bebom i odlazite iz komfora svog doma, naročito kad idete na duži put, ne zaboravite da ponesete mini apoteku. Svakako je potrebno poneti termometar, pumpicu za čišćenje nosa, svećice za snižavanje temperature, kremu za guzu i dezinfekciono sredstvo – tako ćete imati najneophodnije pri ruci.

 

Ne zaboravite na razonodu

Bez obzira na to, da je bebi u prvim mesecima potrebna nega i blizina roditelja, svakako je vredno na odmor sa sobom poneti igračke, koje zabavljaju i animiraju vašu bebu.

Na taj način ćete i vi sebi moći da priuštite zaslužene minute odmora, animacija će vam posebno dobro doći u restoranu ili na plaži.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse