You have no items in your shopping cart.

Sadržaji, preporuke i savjete s obzirom na period vaše trudnoće:

 • Kuda na izlet sa bebom

  Izleti sa bebom su divna promena rutine prvih meseci, kad se sve uglavnom vrti oko dojenja i povijanja. Ideja za izlet je praktično neograničeno, ali dobro je razmisliti o par detalja, kao na primer o dostupnosti terena za kolica, trajanju vožnje sa autom (naročito ako beba ne podnosi dobro vožnju) i o kapacitetima, koje nudi destinacija izleta (mogućnost povijanja, hranjenja itd).

   

  Uživanje na bazenu

  poručuje od 4. meseca starosti bebe dalje, a najbolje je da izaberete bazen za toplijom i manje hlorisanom vodom, kao i sa mirnijom okolinom.

  Ne postoji ništa lepše od radosti na bebinom licu, dok se brćka u vodi zajedno sa mamom ili tatom i tako doživi novo iskustvo, koje joj se kod kuće ne pruža.

   

  Idemo u planine?

  Sa bebom naravno nećete ići bukvalno u planine, ali puno roditelja se odluči za lakše ture, kao što je poseta obližnjih planina. U tom slučaju je obavezno imati dobru nosiljku za bebu i poneti sve sa sobom, potrebno za hranjenje i povijanje bebe.

   

  Skok u prestonicu ili veći grad

  U zavisnosti od vašeg kraja življenja, možete otići na izlet u prestonicu ili u neko od popularnih gradova. U bilo kom gradu ćete imati puno mogućnosti, s obzirom na veliku ponudu kafića i restorana, kao i puno opcija za šetnju sa kolicima, razgledanje spomenika i slično.

  Vaša radoznala beba će sigurno posmatrati gradsku gužvu i po dugom danu će čvrsto zaspati.

   

   

 • 5 ideja za još opušteniji odmor sa bebom

  Odmor sa bebom je svakako nešto posebno, ali istovremeno je i često stresno za novopečene roditelje, jer ne znaju tačno, šta da očekuju. Obično to izgleda tako, da je auto natovaren, kao da na odmor ide najmanje šestočlana porodica. Koferi su nabijeni sa rezervnom odećom, portiklama, pelenama i hiljadom drugih stvari, gepek puca po šavovima zbog kolica, korpe ili sportskog dela, možda čak i zbog prenosivog krevetca...

  Ako vas je samo od čitanja teksta gore zabolela glava, da vas smirimo, pripremili smo 5 ideja, kako bi vaš odmor biti opušteniji i sa što manje stresa.

   

  Izaberite optimalno vreme putovanja u odnosu na bebin ritam

  Ako ste jedni od onih srećnika, kojima beba većinu vremena mirno prespava u autu, onda nemate potrebe da se previše brinete o vremenu putovanja. Jako često roditelji imaju probleme po tom pitanju, jer beba posle nekog vremena postane nemirna i ne želi više da se vozi. Jedna od mogućih rešenja, je da put prilagodite ritmu bebi i izaberete vreme, kad ona obično spava. U krajnjoj liniji uvek možete putovati noću, kada je mnogo manje različitih smetnji iz okoline.

   

  Pojednostavite pripremanje hrane

  Ako idete na odmor sa bebom, koju samo dojite, onda nemate nikakve brige oko toga. Ako je beba već počela da jede gustu hranu, onda je najpraktičnije poneti sa sobom prenosno kuvalo na paru, u kom bilo gde i praktično bilo kad spremite topao i zdrav obrok za vaše dete, po potrebi i ispasirate u aparatu. Na taj način nećete imati nikakvih briga i nećete morati da gubite vreme na planiranje prehrane.

   

  Odeća za bebu, koju možete ručno prati

  Kada novopečeni roditelji spakuju stvari za bebu, tek onda shvate da su uzeli odeće skoro isto, kao i za sebe iza partnera zajedno. Naravno da je potrebno poneti stvari u dovoljnim količinama, ali ne zaboravite da uvek možete i jednostavno oprati neke stvari na destinaciji, kao što su odeća i platnene pelene.

   

  Ponesite sa sobom mini apoteku

  Kada putujete sa bebom i odlazite iz komfora svog doma, naročito kad idete na duži put, ne zaboravite da ponesete mini apoteku. Svakako je potrebno poneti termometar, pumpicu za čišćenje nosa, svećice za snižavanje temperature, kremu za guzu i dezinfekciono sredstvo – tako ćete imati najneophodnije pri ruci.

   

  Ne zaboravite na razonodu

  Bez obzira na to, da je bebi u prvim mesecima potrebna nega i blizina roditelja, svakako je vredno na odmor sa sobom poneti igračke, koje zabavljaju i animiraju vašu bebu.

  Na taj način ćete i vi sebi moći da priuštite zaslužene minute odmora, animacija će vam posebno dobro doći u restoranu ili na plaži.

 • Više djece, više zabave!

  Ponovno ste trudni ili pak mama dvoje ili čak troje male djece? Onda ste zasigurno naišli na poteškoću kojom se suočava sve više roditelja kada žele poći u šetnju jer se prije ili kasnije stariji žali zbog bolova u nogama, mlađi je premali, stoga uglavnom odustaju već kod prvog igrališta.

   

  Ima nekoliko načina rješavanja ove dileme, na primjer »daska za rolanje« koja se pričvršćuje za kolica, starije dijete na njoj stoji tijekom vožnje držeći ručku, premda takva taktika ne uspijeva kod veće djece iste starosti, dok neki mališani ipak žele sjediti.

  Stoga su kolica poput Uppababy Vista odlična za djecu s malom razlikom u godinama, blizance ili pak trojke, s obzirom na mogućnost da kupite adaptere i dodate košaru ili sportsko sjedište. Na ovaj način možete bezbrižno krenuti u duže šetnje, a ujedno ne morate brinuti o mlađim obiteljskim članovima koji se nakon uzbudljivog istraživanja mogu udobno namjestiti na zračni jastuk koji je sakriven ispod ventilacijskog krovića sa zaštitnim faktorom SPF50. Za potrepštine je priložena izuzetno prostrana torba koja izdrži čak do 13,5 kg opterećenja!

 • Potaknite djetetove sposobnosti putem igre

  Djetetu stvaramo poticajno okruženje na način da razgovaramo s njim od samog početka, nudimo mu igračke prikladne njegovoj dobi, vodimo ga sa sobom i pokazujemo mu različita okruženja. Djeca koja dolaze iz takvog okruženja imaju bolju predispoziciju za razvoj, stoga je prva godina bitna za razvoj mozga vašeg mališana.

   

  Važnost okruženja

  Djetetu stvaramo poticajno okruženje na način da razgovaramo s njim od samog početka, nudimo mu igračke prikladne njegovoj dobi, vodimo ga sa sobom i pokazujemo mu različita okruženja. Djeca koja dolaze iz takvog okruženja imaju bolju predispoziciju za razvoj, stoga je prva godina bitna za razvoj mozga vašeg mališana.

   

  Igračke koje potiču razvoj

  Djeca su danas stalno okružena suvremenom tehnologijom kojoj ne možemo pripisati samo negativna svojstva. Naime, pazimo da naši mališani nisu previše njime zauzeti jer ne doprinose razvoju djetetove inteligencije i motorike. Djetetu prvenstveno predstavljajmo didaktičke igračke koje će poticati njegovu motoriku, kognitivni razvoj, poznavanje boja i oblika, mašte itd.

   

  Dijete neka bude slobodno u igri

  Svaka stvar ima svoje vrijeme. Isto je i kod igre. Važno je da djetetu ponudimo određenu igračku, premda ga nikada ne smijemo tjerati da nešto čini. Ako određena igračka djetetu nije zanimljiva, ne privlači ga ili pak nije još spremno, jednostavno ga pustimo na miru. Naš je zadatak da mu pružimo izazove i poticaje primjerene njegovim mogućnostima, ali ga ne smijemo prisiliti ili zahtijevati čuda. Ne smije nas zabrinjavati ako dijete ne pokazuje zanimanje za određene igračke ili aktivnosti koje se smatraju primjerenima za njegovu starost. Igra je još uvijek samo igra i kao takva neka bude zabavna, neopterećena i prvenstveno slobodna.

   

 • Kupanje bebe

  LITTLE MISS TWIGGY BLOG:

  Ovog puta odlučila sam napisati par riječi o proizvodu koji me oduševio i koji bi mi uvelike olakšao kupanje L da sam ga imala prije par godina. Jedna od važnijih investicija kada očekujete bebu je kada za kupanje. Ima ih bezbroj u ponudi i zaista sam čula preporuke za mnoge, ali osluškujući svoje bolno tijelo nakon poroda, pogotovo carskog, kada mi je bilo iznimno teško biti u pogrbljenom položaju i pridržavati svoj smotuljak sreće dok se kupao, shvatila sam što mi je falilo. I sada sam to pronašla.

  Vratimo se u prošlost. Kada je došlo vrijeme za L prvo kupanje, muž i ja smo nosili ogromnu kadu (koja mi je tada jedina donekle zadovoljila potrebe), na stol, mjerili sa dodatnim toplomjerom je li voda odgovarajuće temperature, oblagali je sa gazama kako L ne bi otklizao i izvodili ostala čudesa ne bi li našoj bebi i nama kupanje bilo ugodno. Nije bila loša, ali je bila nezgrapna i prevelika. Čitava priprema za kupanje je trajala i trajala. Dok ne isprobaš bolje, niti ne znaš za bolje. Barem u našem slučaju. Za drugog bebolinca koji još uvijek raste u sigurnosti mog trbuha, nabavili smo novu kadu. Aquascale kadu. Kadica u koju sam se zaljubila na prvi pogled. Kadica koja ima ugrađeni toplomjer u sebi i digitalnu vagu. Sve mi mame znamo koliko je važno pratiti razvoj i napredak naših najmanjih, a činjenica da težinu bebe ne morate pratiti samo na pregledu kod pedijatra, a niti ne morate ulagati u kupovinu digitalne vage, uvelike olakšava i razveseljuje. Kadica koja ima silikonski dio kako beba ne bi otklizala za vrijeme kupanja. Kadica koja ima i umetak koji “pridržava” bebu za vrijeme kupanja. Kadica koja ima i sjedeći dio za onu iduću fazu. Kadica koja nije ogromnih dimenzija, i dovoljno je lagana da se može prenijeti gdje god je to potrebno. Zapravo kada uz koju vam nisu potrebni “dodaci”. Ona ima sve u jednom.

  U razgovoru sa brojnim mamama, između ostalog i naših poznatijih mama blogerica koje koriste upravo ovaj proizvod, naišla sam samo na pohvale. U svakom slučaju, kadica će još par mjeseci pričekati na svoje prvo korištenje, ali već vidim koliko ću sebi i mužu olakšati proces kupanja novog člana naše obitelji.

   

   

5 Item(s)